Keto buns by Dietdoctor
Keto buns by Dietdoctor
Ingredients
- 1¼ cups almond flour (100 g equivalen a 10 g de carbohidratos)
- 5 tbsp ground psyllium husk powder
- 2 tsp baking powder
- 1 tsp sea salt
- 2 tsp cider vinegar
- 1 cup boiling water
- 3 egg whites
- 2 tbsp sesame seeds (optional)
Salen 6 bollos
Ketogenic low carb
1 bun is 1 serving
Net carbs: 4 % (2 g)
Fiber: 6 g
Fat: 79 % (13 g)
Protein: 17 % (7 g)
kcal: 170
We don't recommend counting calories. Here's why.
Instructions
- Preheat the oven to 350°F (175°C). Mix the dry ingredients in a large bowl.
- Bring the water to a boil and add it, the vinegar and egg whites to the bowl, while beating with a hand mixer for about 30 seconds. Don't over mix the dough, the consistency should resemble Play-Doh.
- Moisten hands and make 6 pieces of the dough. Place on a greased baking sheet.
- Bake on lower rack in the oven for 50–60 minutes, depending on the size of your bread. They're done when you hear a hollow sound when tapping the bottom of the bun.
- Serve with butter and toppings of your choice.
Keto Bollos
❤ 1¼ tazas de harina de almendra
❤ 5 cucharadas de psyllium husk (ó goma xantana)
❤ 2 cucharaditas de polvo de hornear
❤ 1 cucharadita de sal de mar/Himalaya
❤ 2 cucharaditas de vinagre de sidra de manzana
❤ 1 taza de agua hirviendo
❤ 3 claras de huevo
❤ 2 cucharadas de semillas de sésamo
Salen 6 bollos, 1 bollo es 1 porción
Carbohidratos netos: 2 g
Fibra: 6 g/Grasa: 13 g/Proteína: 7 g
1. Precalienta el horno a 175 ° C (350 ° F ).
2. Mezcla los ingredientes secos en un tazón grande.
2. Lleve el agua a ebullición y agréguela al tazón grande junto al vinagre y las claras de huevo, bate con una batidora manual durante unos 30 segundos.
No mezcles en exceso la masa, la consistencia debe parecerse a la plastilina Play-Doh.
3. Humedécete las manos y haz 6 piezas de la masa.
Colocar en una bandeja de hornear engrasada.
4. Hornee en la rejilla inferior del horno durante 50 a 60 minutos, dependiendo del tamaño de tu pan.
5. Servir con la mantequilla y las coberturas de su elección.
*Si utilizas psyllium husk de posible que tus bollos tomen un color grisáceo ó morado.
Receta del sitio web: dietdoctor.com
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